Drie vragen aan… Jeannette Ten Kate

3 vragen aan Jeannette ten Kate

 

Tableau Fine Arts Magazine

Drie vragen aan…

1. Wat is jouw rol bij Tableau Magazine en wat is je achtergrond?
Ik schrijf een column over de kunstmarkt. Ik schrijf over de achtergronden en laat ook mensen aan het woord die betrokken zijn bij de aan- en verkoop van kunst, om zo de brug te bouwen tussen de kunstprofessionals en de in kunst geïnteresseerden. In het dagelijks leven is dit ook waar ik me mee bezig houd. Ik heb de kunstmarkt inmiddels ruim 30 jaar van diverse kanten meegemaakt en als er één ding is waar de kunstbranche niet goed in is, dan is het transparantie. Uitleggen hoe een prijs tot stand komt bijvoorbeeld, of het verschil tussen kopen bij een galerie of veiling wordt nooit objectief gedaan. Maar de consument krijgt meer vertrouwen als hij beter wordt voorgelicht en zal van de weeromstuit dan ook meer durven uitgeven. Met dat uitgangspunt heb ik nu 22 jaar mijn eigen bedrijf met als doel de kunstmarkt toegankelijk te maken.

2. Wie of wat inspireert jou in de kunst?
Kunst heeft mij al van jongs af aan geïnteresseerd. Zelf kunst maken kan ik helaas niet, maar ik geniet er wel van en het inspireert mij enorm. Dat hoeft niet perse het uiterlijk van een werk te zijn, maar met name het creatieve proces waardoor het tot stand komt vind ik uiterst boeiend. Hoe kunst op een uitdagende, gedurfde manier een antwoord geeft op de tijdsgeest, daar word ik blij van.

 

met name het creatieve proces waardoor het tot stand komt

 

3. Waar werk je nu aan? Hoe houd je je bezig ten tijde van corona?
Dat betekent ook, dat als alles stil ligt, zoals nu, ik het als een uitdaging zie om daarop in te spelen en oplossingen te vinden. We zijn bezig met programma’s en filmpjes over kunst en met het online aanbieden van de markt en de kunstenaars aan onze klanten. Daarnaast heb ik nu de tijd en rust om artikelen en rapporten over kunst en de markt te lezen. Ik denk dat als we uit deze crisis komen de wereld is veranderd. Ook daar wil ik me nu al op voorbereiden en nieuwe ideeën ontwikkelen. Dit en natuurlijk de Netflix-films, thuis-yoga-sessies en experimenten achter het fornuis…

Go to top
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share